Boekenweekgeschenk op FSC-papier

Voor de eerste keer verschijnt het Boekenweekgeschenk op FSC-gecertificeerd papier. Duel van Joost Zwagerman wordt in een recordoplage van 958.000 exemplaren verspreid.

BoekenweekgeschenkSteeds meer boeken worden gedrukt op papier voorzien van het keurmerk voor verantwoord bosbeheer van de Forest Stewardship Council. Vijf jaar geleden verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers de roman De thuiskomst van Anna Enquist als eerste op FSC-papier. Daarna is het snel gegaan.

”Naar schatting wordt momenteel 90% van onze titels op FSC-binnenwerkpapier en FSC-omslagpapier gedrukt. Op die manier hebben we in de afgelopen vijf jaar rond de vijfhonderd nieuwe uitgaven op FSC-papier uitgebracht,” aldus Lex Jansen, directeur bij Uitgeverijen De Arbeiderspers en Balans.

Bekijk de sfeerimpressie van Het Boekenbal 2010, het traditionele begin van de jaarlijkse Boekenweek.

“Geweldig dat het Boekenweekgeschenk op FSC-papier verschijnt”, zegt Bart van der Linden directeur van FSC Nederland. ”Het is de kroon op het werk dat FSC Nederland en De Arbeiderspers vijf jaar geleden hebben ingezet.”

Speciaal voor het Boekenweekgeschenk wordt in het colofon uitgelegd waarom Duel op FSC-papier  is gedrukt. Zo weet de lezer zeker dat er voor het boek geen bosvernietiging heeft plaatsgevonden en dat de grondstoffen voor het papier uit goed beheerde bossen komen. De Boekenweek loopt dit jaar tot en met 20 maart.