Chatroulette

Chatroulette is een website die willekeurige personen bij elkaar brengt voor gesprekken via de webcam. Op elk moment kan een gebruiker de chat beëindigen en een nieuw gesprek beginnen.

In november 2009 werd de website gelanceerd door Andrey Ternovskiy, een 17-jarige student uit Moskou en verkreeg in februari 2010 grote populariteit, nadat Good Morning America en The New York Times aandacht aan deze website hadden schonken.

Hoewel de hype op dit moment al weer over z’n hoogtepunt heen lijkt te zijn, heeft de website dagelijks 5.000.000 bezoekers en op elk moment van de dag zijn er ongeveer 35.000 bezoekers aanwezig.

Chatroulette maakt gebruik van Adobe Flash Player om beeld te laten zien en toegang te krijgen tot de webcam van de gebruiker. Het nieuwe rtmfp-peer-to-peer-netwerkprotocol in Flash Player 10 laat bijna alle video- en audiostreams uitwisselen tussen gebruikers onderling, zonder bandbreedte van de website te gebruiken.

Een gedeelte van de gebruikers vertoont zich naakt, waardoor de site in het algemeen niet geschikt wordt geacht voor minderjarigen. Er is een aantal voorwaarden gesteld met betrekking tot het gebruik van deze site.

 

[fvplayer src=”/wp-content/uploads/movies/chatroulette.mp4″]

Bekijk de SouthPark-persiflage