Kies het nieuwsmoment

Stem via de website van Radio 1 op de Decennium Top 100. De lijst met het meest indrukwekkende nieuws van de afgelopen 10 jaar.

Luisteraars kunnen via de website van Radio 1 stemmen voor de Decennium Top 100.

Deze lijst met het meest indrukwekkende nieuws van de afgelopen 10 jaar is de rode draad tijdens de Decennium10Daagse waarmee Radio 1 vanaf 22 december terugkijkt op het eerste decennium van de 21e eeuw.

Gekozen kan worden uit een longlist met 200 nieuwsitems. Luisteraars kunnen daar zelf bijzondere nieuwsmomenten aan toevoegen.

Impact
De Decennium10Daagse is een project van alle omroepen op Radio 1. Tien dagen lang radio met reportages, terugblikken, discussies, interviews, polls, sport, gasten en betrokkenen uit het nieuws. De Decennium10Daagse behandelt het decennium per jaar en thematisch en werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen.

Beluister de promo

Centraal
Met de gasten analyseert Radio 1 de waarde van het nieuws maar ook de invloed van dit alles op vandaag de dag. Radio 1 vraagt het Nederlandse publiek om zijn mening over dit decennium. Wie waren de helden, welke gebeurtenissen hadden het meeste impact, wie zijn het meest betreurd?