(M)iMovie

Voor het monteren van mijn huis-, tuin- en kinderfilms gebruik ik al jaren het programma iMovie (onderdeel van de Apple Suite iLife). Een fenomenaal programma waarbij je strak kan editen en mooie professionele resultaten krijgt. En nu is er versie ’11.

Bestaande functionaliteiten uit de vorige versie zijn in iMovie ’11 nog meer verbeterd en het programma kent zes nieuwe onderdelen. In iMovie kon je al geluidseffecten, voice-overs en muziek toevoegen, maar nu kan je de audio ook helemaal zelf bewerken.

Maar ook diverse effecten zijn nu in een muisklik toe te voegen en zit er een gezichtsherkenningfunctie in om personen te vinden. Daarnaast zijn er nieuwe thema’s beschikbaar en kun je films op meerdere manieren naar verschillende locaties uploaden. Exporteren naar iTunes en ze vervolgens bekijken op iPhone, iPad of iPod. Of ze uploaden naar Facebook, YouTube of Vimeo. En voor primeurs is ook nog CNN iReport beschikbaar.

Een hele gave functionaliteit is nu beschikbaar voor het maken van trailers. Je klikt op je fragmenten om ze op het storyboard te zetten, vult de namen van de hoofdrolspelers in en verzint een paar mooie titels. Daarna gaat iMovie ermee aan de slag. De fragmenten worden op maat gesneden en er worden overgangen, titels en special effects toegevoegd.

[fvplayer src=”http://www.kicq.nl/movies/mimovie.mp4″]