Mobile Me?

Mobile Me, de nieuwe online dienst van Apple (en opvolger van .Mac) heeft vanaf de lancering in juni te kampen met nogal wat problemen.

Wat is het precies?
MobileMe bewaart al je e-mails, contactgegevens en agenda’s op een onlineserver, de zogenaamde cloud, en zorgt ervoor dat ze allemaal up-to-date blijven en synchroon lopen met iPhone, iPod touch, Mac en/of pc. Als je iets verandert op één computer of toestel, verstuurt MobileMe de nieuwe gegevens naar de cloud, die vervolgens al je andere apparatuur bijwerkt. Je iPhone of iPod touch wordt in realtime bijgewerkt, op je Mac of pc gebeurt dit automatisch om de 15 minuten. MobileMe is compatibel met de vertrouwde native programma’s op je iPhone en iPod touch (Mail, Contacten en Agenda), op je Mac (Mail, Adresboek en iCal) en op je pc (Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Windows Contactpersonen).

Het klinkt fantastisch, maar de uitvoering laat nog wat te wensen over. Sommige synchronisatie-acties verlopen niet goed en alles wat online wordt gewijzigd, verandert niet automatisch op de verschillende devices.