Tribute of…?

Patrick MyersEen paar dagen geleden had ik een interview met Patrick Myers in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Patrick wie?

Patrick Myers is al jaren de lead zanger van de tribute band Killer Queen. Deze trad voor het eerst op in 1993 en is heel succesvol in zijn soort. In 1999 wonnen ze zelfs de titel “Beste tributeband ter wereld”.

Op 6 juni aanstaande speelt de band in Ahoy Rotterdam met de show The Queen Spectacular Special Edition. Om het concert te promoten, was Myers in Amsterdam voor interviews.

Ook vitaal.nl was uitgenodigd om een gesprekje te hebben, want “de doelgroep is zeer geschikt om te targetten voor dit concert”.

Myers is een vriendelijke en energieke kerel en de veertig minuten waren snel voorbij met een geanimeerd gesprek. Aan het eind namen we nog een korte promo op voor de site. Gecombineerd met een prijsvraag voor concertkaarten en dit interview besteden we dus ruim aan aandacht aan het concert in juni.

Toch blijf ik een beetje zitten met een raar gevoel. Ik houd wel van de muziek van Queen, maar ben nooit een megafan geweest. Meer iemand voor de twee Greatest Hits I en II, zeg maar.

Laat staan dat ik ooit naar een concert ben geweest. Waarom zou ik wel naar een Tributeconcert gaan? Het voelt toch een beetje als lijkenpikkerij…