Week van de Klassieken 2010

Van woensdag 14 april t/m zondag 25 april wordt in 2010 voor het derde jaar op rij de Week van de Klassieken georganiseerd. Deze keer heeft de Week als thema Helden.


Vele schitterende boeken van klassieke auteurs vinden hun weg naar het publiek. De belangstelling voor het verre verleden is zonder meer groot te noemen. Reden voor de uitgeverijen Athenaeum en Ambo om de interesse voor de oudheid verder te stimuleren.

Participatie
Ter gelegenheid van de Week van de Klassieken komen Uitgeverij Athenaeum en Uitgeverij Ambo met een aantal nieuwe titels en edities en leveren tal van culturele organisaties hun eigen bijdrage. Participanten zijn onder meer een aantal musea, zoals Tresoar in Leeuwarden, Het Allard Pierson Museum in Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Gratis geschenkboekje
Ambassadeur van de Week is dit jaar Imme Dros, die speciaal voor deze gelegenheid Charisma heeft geschreven, een geschenkboekje waarin de held Odysseus centraal staat. U ontvangt dit boekje gratis bij aankoop van een van de actietitels. Tijdens de Week van de Klassieken verschijnt bij Uitgeverij Athenaeum een fonkelnieuwe uitgave van het heldenepos bij uitstek, Homeros’ Ilias, in een prachtige vertaling van Patrick Lateur. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe pocketreeks gelanceerd: de Athenaeum Pockets met hoogtepunten uit het fonds voor €7,95.

De Week van de Klassieken wordt vanavond om 20.00 uur feestelijk geopend met een Nacht van de Klassieken in theater De Balie in Amsterdam. Vitaal.nl publiceert tijdens de Week van de Klassieken iedere dag een recensie van een van een klassieke titel.

Meer informatie