Windows Phone 7

Windows Phone 7 is het nieuwe besturingssysteem voor smartphones en belooft een bijzondere gebruikservaring. De echte lancering van dit nieuwe besturingssysteem volgt komend najaar met een Nederlandse versie. Ik heb echter het geluk om er al mee te kunnen spelen…

WindowsPhone7Dat zit zo: medewerkers van Microsoft Nederland kregen een Samsung Omnia met WP7 voor een uitgebreide gebruikerstest. Ik moet zeggen: hij valt zeker niet tegen…

Appels en appels
Als enthousiast gebruiker van een iPhone en BlackBerry-toestel dacht ik moeilijk overtuigen te zijn, maar wat blijkt? Alle drie de besturingssystemen hebben hun voor- en nadelen. Cruciaal voor WP7 is de snelle ontwikkeling van relevante apps, want dan is het echt appels met appels vergelijken.

Met Windows Phone 7 internet, chat en bel je, stuur je e-mails, navigeer je, luister je naar muziek, schiet je foto’s, hou je sociale netwerken bij en pas je documenten aan. Dat alles met een prima bedieningsgemak.

Overzichtelijke tiles
Dankzij doordachte menu’s heb je minder klikken nodig om te doen wat je wil. De eenvoud van WP7 zit hem in de manier waarop de menu’s zijn samengesteld. Overzichtelijke vierkante vlakken tiles vormen het startscherm, dat volledig zelf is samen te stellen. Iedere tile heeft een eigen functie, zoals bellen of e-mailen.

Real-time
Naast standaard tiles zijn er ook live tiles. Deze geven real-time informatie over status-updates van vrienden op sociale websites, gemiste oproepen of binnengekomen sms’jes. De aangekondigde versie 7.5 (Mango) voegt ruim 800 functionaliteiten toe aan WP7 en belooft dus veel goeds.

Meer informatie