Zijn de mooiste dagen het ergst?

Lena Fernhout is vierentwintig, filosofiestudente en niemands geluk. Vroeger, toen Lena nog haar moeders geluk was, heeft ze geleerd om groot te denken.

Ze zou de grenzen van het heelal gaan verkennen. Maar wat nu als de wereld ineens veel kleiner blijkt dan ze altijd had gedacht Lena’s moeder vertrekt naar Frankrijk om God te gaan zoeken. Waar haar vader is, weet Lena niet.

En haar broer Sasja is een onverschillige die serieus wil worden. Wanneer iemand in haar familie sterft, brokkelen Lena’s illusies een voor een af. Op haar eigenzinnige en niet zelden ironische manier toont Lena haar kijk op de gebeurtenissen en de mensen om haar heen.

De mooiste dagen zijn het ergst is een komisch drama over menselijke relaties met al hun beperkingen en – soms – ontroerende momenten van toenadering.

[fvplayer src=”http://www.kicq.nl/movies/dagen.mp4″]

 

Anke Scheeren (1982) studeerde Biologische psychologie aan de Universiteit Maastricht en is thans promovendus in de ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In 2004 won ze de voorronde van de Write Now!- schrijfwedstrijd in Limburg en in 2005 won ze de Hollands Maandblad Schrijversbeurs voor proza. Eerder verschenen verhalen van haar in Lava en Hollands Maandblad. De mooiste dagen zijn het ergst is haar debuutroman.

www.boekenflits.nl